„Ön választ, mi segítünk”

A Tesco által 2019 tavaszán meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” pályázatán a Batthyány Kázmér Általános Iskola Sokszínű vidék-nemzetiségi projektnap elnevezésű programja 400 000 Ft támogatást nyert.

Célunk a program megvalósítása során a hagyományok átörökítése, az identitástudat kialakítása, erősítése, a gyermekek érdeklődésének felkeltése a német nyelv iránt,. A projekt folyamán a gyerekek elmélyíthetik tudásukat a helyi német nemzetiség kultúrájáról, hagyományairól, szokásairól és életmódjáról. A családok, a családi hagyományok őrzése is középpontba kerülne. Cél a népi kismesterségek megismertetése tevékenységközpontú foglalkozások során. Idősebb generációval való találkozás, érzelmi kötődés kialakítása.

A program keretein belül 2019.november 4-től egy német nemzetiségi kultúrát bemutató vándorkiállítást szervezünk, amely minden érdeklődő számára megtekinthető lesz. A programsorozatot 2019.november 9-én egy sváb bál színesíti, amelyet a Táncsics Mihály Gimnáziummal együtt szervezünk a TMG sportcsarnokában. A projekt zárása során 2019.november 11-én a gyerekek és szülők közösen vehetnek részt a Márton napi kézművesnapon.

Köszönjük a sok-sok zsetont, amivel támogattak minket.